miercuri , noiembrie 29 2023
Breaking News

Operatii Pentru Cataracta

Cine are nevoie de operatii pentru cataracta?

Cand vine vorba despre interventii chirurgicale pentru ochi, cel mai frecvent se efectueaza operatii pentru cataracta. Acest articol va aduce la cunostinta informatii deosebit de utile cu privire la cataracta. Puteti afla ce este aceasta, de ce apare, cum este diagnosticata dar si tratata.

Sunt necesare operatii pentru cataracta inca de la inceput?

Mai intai de toate, facem precizarea ca atunci cand discutam despre cataracta, discutam despre o tulburare a vederii. De fapt, este vorba despre o tulburare a cristalinului normal clar al ochiului.

Persoanele diagnosticate cu cataracta recent, trebuie sa stie ca nu sunt necesare operatiile imediat. Aceasta tulburare a vederii se dezvolta incet si nu afecteaza vederea inca de la inceput. Odata cu trecerea timpului insa, cu cat tulburarea evolueaza mai mult, cu atat incepe sa interfereze cu vederea. Se intampla mai mult si mai mult, pana cand in cele din urma este necesara interventia medicului (operatia mai simplu spus).

Cauzele aparitiei cataractei

Nu toata lumea se gandeste la operatii pentru cataracta inca de la inceput. Unele persoane sunt curioase sa afle care sunt cauzele care au dus la aparitia acestei tulburari. Ei bine, una dintre cauzele acesteia este reprezentata imbatranire.

Operatii Pentru CataractaTulburarile genetie mostenite pot de asemenea sa fie cauzele aparitiei acestei afectiuni. Aceasta insa poate aparea si datorita unor alte afectiuni ale ochilor. Chiar si alte operatii oculare anterioare pot duce la aparitia cataractei.

De asemenea, anumite afectiuni medicale iar aici amintim diabetul in mod special poate provoca aparitia cataractei. Administrarea medicamentelor cu steroizi pentru o perioada indelungata de timp poate provoca aparitia cataractei.

Diagnosticarea cataractei

Inainte de a putea discuta despre operatii pentru cataracta, medicul trebuie sa puna diagnosticul pentru pacient.

Pentru a determina daca aveti o cataracta, medicul dumneavoastra va va revizui istoricul medical si simptomele si va efectua un examen oftalmologic. Medicul dumneavoastra poate efectua mai multe teste, inclusiv:

Test de acuitate vizuala. Un test de acuitate vizuala foloseste o diagrama a ochilor pentru a masura cat de bine puteti citi o serie de litere. Ochii sunt testati pe rand, in timp ce celalalt ochi este acoperit. Folosind o diagrama sau un dispozitiv de vizualizare cu litere din ce in ce mai mici, oftalmologul stabileste daca avederea prezinta semne de afectare.

Examinare cu lampa cu fanta. O lampa cu fanta ii permite medicului dumneavoastra oftalmolog sa vada structurile din partea din fata a ochiului marite.

Microscopul se numeste lampa cu fanta deoarece foloseste o linie intensa de lumina, o fanta, pentru a va ilumina corneea, irisul, cristalinul si spatiul dintre iris si cornee. Fanta permite medicului sa vada aceste structuri in sectiuni mici, ceea ce face mai usor sa detecteze orice anomalii mici.

Examinarea retinei. Pentru a se pregati pentru un examen retinian, medicul oftalmolog pune picaturi in ochi pentru a deschide larg pupilele. Acest lucru face mai usoara examinarea in partea din spate a ochilor (retina). Folosind o lampa cu fanta sau un dispozitiv special numit oftalmoscop, oftalmologul va poate examina cristalinul pentru semne de cataracta.

Tonometria aplanatiei. Acest test masoara presiunea lichidului din ochi. Exista mai multe dispozitive diferite disponibile pentru a face acest lucru.

Tratamentul cataractei

Dupa ce are loc examinarea ochilor cand exista suspiciunea cataractei va puteti astepta sa discutati cu medicul despre operatii pentru cataracta. Se poate insa si sa nu aveti aceasta tulburare, si sa nu mai fie necesara o asemenea discutie.

Cu toate acestea, daca ochelarii dvs. de vedere nu va pot ajuta sa aveti imaginea clara, un lucru este clar. Nu exista o alta solutie decat operatia pentru cataracta. Daca alegeti sa nu va operati de cataracta acum, medicul dumneavoastra va poate recomanda examene periodice de urmarire pentru a vedea daca cataracta progreseaza.

Cat de des veti vedea medicul oftalmolog depinde de situatia dvs. Cu toate acestea insa, daca medicul va recomanda aceasta operatie dar refuzati, pana nu va operati veti vedea la fel de rau sau mai rau.

Verifica si

Chirurgie Dentara Brasov

Chirurgie Dentara Brasov

Chirurgie Dentara Brasov: ingrijire ulterioara Exista o varietate de beneficii care pot veni dupa o …

Close