miercuri , noiembrie 29 2023
Breaking News

Endocrinologie Brasov

Ce trebuie sa stim despre sistemul endocrin si endocrinologie Brasov?

Un endocrinolog este un medic specializat in domeniul endocrinologiei si isi poate desfasura activitatea in cabinetul de endocrinologie Brasov. Endocrinologia este o ramura a medicinei care se ocupa de sistemul endocrin, sistem care controleaza hormonii din corpul uman.

Endocrinologii diagnosticheaza si trateaza o gama larga de afectiuni care afecteaza sistemul endocrin, inclusiv diabetul zaharat, tulburarile tiroidiene, osteoporoza. Diagnosticheaza si trateaza si deficienta hormonului de crestere, infertilitatea, problemele cu colesterolul, hipertensiunea arteriala, obezitatea si multe altele.

Vizita la cabinetul de endocrinologie Brasov

Glandele si organele sistemului endocrin elibereaza hormoni care regleaza o serie de functii vitale ale corpului nostru. Aceste glande includ hipotalamusul, corpul pineal, pituitara, tiroida, paratiroidele, suprarenale, pancreasul, testiculele si ovarele.

Endocrinologie BrasovHormonii din corp au sarcini specifice de indeplinit. Exista pana la 40 de hormoni diferiti care circula in sange in orice moment. Odata eliberat in sange, un hormon calatoreste in tot corpul pana cand ajunge la destinatia (destinatiile) specifice pentru a-si indeplini functia. Aceste destinatii, numite tinte, pot fi localizate fie pe alte glande endocrine, fie pe alte organe si tesuturi din organism.

Cand un hormon isi atinge tinta, ii spune acelei parti a corpului tau ce lucru trebuie sa faci, cand si pentru cat timp. Hormonii sunt adesea numiti „mesageri”, deoarece ajuta diferitele parti ale corpului sa comunice.

Ce se intampla cand sistemul endocrin nu functioneaza?

Atunci cand sistemul endocrin nu functioneaza, vizita la cabinetul de endocrinologie Brasov este necesara. Vom discuta pe scurt despre acest subiect, chiar acum.

Functia hormonala este un act de echilibru. Prea mult sau prea putin dintr-un hormon poate avea un impact asupra eliberarii altor hormoni. Daca apare acest dezechilibru hormonal, unele dintre sistemele corpului tau nu vor functiona corect.

Aceste dezechilibre pot fi adesea corectate chiar de organism. Uneori, insa, acest sistem merge prost si poate exista o problema pe care organismul nu o poate rezolva singur.

In acest caz, un medic primar va va trimite la un endocrinolog. Medicul endocrinolog este expert in tratarea afectiunilor frecvent complexe (si adesea cronice) care pot implica mai multe sisteme diferite din organism.

Verifica si

Chirurgie Dentara Brasov

Chirurgie Dentara Brasov

Chirurgie Dentara Brasov: ingrijire ulterioara Exista o varietate de beneficii care pot veni dupa o …

Close