joi , iunie 13 2024
Breaking News

Mobila Bucatarie Brasov

Ce sa aleg dintre mobila bucatarie Brasov din MDF sau lemn masiv?

Pentru cei care cauta mobila bucatarie Brasov, alegerea poate fi mai dificila decat si-ar imagina. Acest lucru se datoreaza intr-o foarte mare masura faptului ca exista mobilier din lemn masiv, dar si mobilier din MDF pentru bucatarie.

Ambele materiale folosite ca materie prima pentru fabricarea mobilierului au atat avantaje cat si dezavantaje. Pana nu sunt cunoscute atat avantajele cat si dezavantajele ambelor materiale, este destul de dificil de ales.

Am creat o scurta lista care cuprinde atat avantajele cat si dezavantajele lemnului masiv, dar si ale MDF-ului. Citind pana la final, aflati despre ce este vorba, si puteti decide mai usor din ce material va fi noul dvs. mobilier de bucatarie.

Mobila bucatarie Brasov din lemn masiv

Frumusetea, rezistenta si caracterul lemnului masiv ii atrage pe proprietari sa aleaga lemnul pentru noile lor dulapuri sau alte obiecte de mobilier de bucatarie. Din punct de vedere al aspectului, lemnul masiv este de neegalat pentru alura sa. De asemenea, este un material rezistent si durabil, si va rezista zeci de ani fara probleme.

Mobila Bucatarie BrasovUn alt mare avantaj atunci cand vine vorba despre mobila bucatarie Brasov din lemn masiv il reprezinta personalizarea. Obiectele de mobilier din acest material pot fi personalizate ca forma, finisaj si culoare.

Un alt avantaj asociat mobilierului din lemn masiv este reprezentat de cresterea valorii. Daca luati in considerare rentabilitatea investitiei atunci cand va vindeti casa , dulapurile din lemn masiv vor creste valoarea. Deci, acesta poate fi un alt motiv intemeiat pentru alegerea acestui mobilier.

Dar, trebuie sa mentionam si dezavantajele mobilierului din lemn. Desi, cand vine vorba despre acest material, exista o mare varietate de tipuri de lemn care se pot folsi, toate pot avea de suferit din cauza umiditatii. Lemnul masiv este susceptibil la deteriorarea apei si a umezelii.

Lemnul masiv se extinde si se contracta odata cu schimbarile de temperatura si umiditate. Aceasta caracteristica le face o alegere proasta pentru panourile usilor dulapurilor. De aceea, MDF-ul este mai bun decat lemnul atunci cand este folosit ca panouri centrale in usile dulapurilor.

Mobilier de bucatarie din MDF

Acestea fiind spuse, mergem mai departe si discutam despre mobila bucatarie din MDF. Placa de fibre de densitate medie (MDF) este adesea numita „lemn prelucrat”. Este un material compozit realizat din particule de lemn reciclate care sunt amestecate cu un liant de rasina.

Acest amestec este uscat la masina, legat cu un adeziv, apoi presat la caldura sub presiune mare pentru a produce foi dense si stabile.
MDF are multe dintre aceleasi caracteristici ale lemnului masiv, dar fara limitarile sale. In bucatarii, MDF-ul este utilizat in principal la usile dulapurilor.

Acesta este un material stabil, care nu se va crapa si nici nu se va deforma. In plus, este un material perfect pentru mobila bucatarie Brasov deoarece rezista mai bine la umiditate fata de lemnul masiv.

Cand optati pentru acest material, puteti avea o certitudine. Nu veti gasi nodusi sau alte imperfectiuni precum in cazul lemnului masiv. Si, deoarece MDF este fabricat din material reciclat, este considerat „verde”. De asemenea, acest material durabil are mereu finisaje netede deoarece nu exista granulatie precum in cazul lemnului.

De asemenea…

Trebuie sa fim sinceri si sa recunoastem ca si mobila bucatarie din MDF poate avea unele dezavantaje.

Nu poate rezista la temperaturi ridicate fara deteriorare, deci mobilierul din acest material nu este potrivit niciodata pentru bucatariile exterioare.

Tot cand vine vorba despre MDF, trebuie mentionat ca in comparatie cu lemnul, este mai putin rezistent, si este susceptibil la zgarieturi. In plus, mobilierul din MDF nu poate fi reparat, spre deosebire de lemnul masiv.

Concluzie

Atat mobila bucatarie Brasov din MDF, cat si cea din lemn masiv au atat avantaje cat si dezavantaje. Doar dumneavoastra puteti stabili care ar fi solutia mai potrivita pentru dvs. si familia dvs. Deci, alegeti mobilierul fara a va lasa influentati.

Verifica si

Pervaze Fixe

Pervaze Fixe

De ce as alege pervaze fixe pentru acasa? In lumea designului interior, fiecare detaliu conteaza, …

Close